Pénz- és tőkepiac

A Magyar Bankszövetség főtitkára újra az AFCA alelnöke

Az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség a következő 3 évre is Kovács Leventét, a Magyar Bankszövetség főtitkárát választotta meg.

Az Ázsiai Pénzügyi Együttműködési Szövetség (AFCA), a legjelentősebb ázsiai központú globális pénzügyi szervezet, immár második periódusára, a következő 3 évre is Kovács Leventét, a Magyar Bankszövetség főtitkárát, a Miskolci Egyetem tanszékvezetőjét választotta igazgatósági tagjának, továbbá alelnökének.

Ezzel a magyar közgazdász, aki egyben az Európai Bankföderáció végrehajtóbizottsági tagja, és az Európai Pénzpiaci Intézet igazgatósági tagja

egyedüli európai felsővezetőként jelent közvetlen kapcsolatot ezen globális, illetve európai szervezeteken keresztül a különböző régiók között.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A bankszövetség megjegyezte, hogy a koronavírus-válság utáni időszakban kiemelten fontos lesz a magyar verseny- és exportképes vállalatok számára, hogy megbízható és hiteles elemzések révén képesek legyenek helyes döntéseket hozni növekedésük és terjeszkedésük érdekében. Hangsúlyozták:

Ehhez pedig az is szükséges, hogy Magyarország minél több helyen képviseltesse magát, és szakemberei által hallassa hangját.

Kovács Levente ismertette: a regionális gazdasági érdekkonfliktusok mellett a globális pénzügyi szektor kiszámíthatóságot és együttműködést biztosít, mely a világgazdaság fenntartható növekedésének egyik fontos feltétele.

A megtisztelő pozíciókba való beválasztásom pedig ugyan személyre szóló, de nyilvánvalóan csak a hazánk nemzetközi törekvései iránti általános elismerés alapján kerülhetett rá sor

– szögezte le.

Ázsiai Pénzügyi Együttmüködési Szövetség kovács levente Magyar Bankszövetség
Kapcsolódó cikkek