Pénz- és tőkepiac

1250 dolláros bullish célár a Teslára

A Wedbush optimista forgatókönyve szerint 25 százalékos felértékelődési potenciál van az elektromosautó részvényben.

Hétvégén a Wedbush

715 dollárról 950 dollárra emelte a Tesla elektromosautó-gyártó vállalat 12 havi célárát.

Bár Daniel Ives, a Wedbush elemzője semleges ajánlást fogalmazott meg, azért egy optimista forgatókönyvet is beárazott. Bullish felfogásban egyéves horizonton 1250 dollár az új cél, ami 25 százalékos felértékelődést jelentene.

Az elemző szerint 2022-ben már 1 millió autó legyártására lesz képest a Tesla, ami a tavalyi gyártókapacitás duplája lenne. Az évtized végére a Wedbush szerint évi 5 millió autó gyártása lehet a Tesla célja.

Fotó: Shutterstock

A Tesla részvényei 2,23 százalékot estek a pénteki kereskedés során. Azt azonban csak kedden tudjuk meg, hogy mennyire veszi komolyan a piac a Wedbush céláremelését, január harmadik hétfője ugyanis a Martin Luther King emléknap, s kereskedési szünet a tengerentúli tőzsdéken.

Hétfőn sem maradt a piac Tesla hír nélkül, amennyiben Sanghajban az első vevő megkapta a Kínában gyártott Tesla Model Y autót. Amit 339 900 jüan (közel 15,5 millió forint) indulóáron dobtak piacra, s

ez 30 százalékkal olcsóbb, mint az eredetileg bejelentett 488 000 jüan.

A Tesla immár két modellt gyárt a kínai piacra a sanghaji üzemben, melynek gyártókapacitása évi 250 ezer autó. A helyi gyártással megspórolják a vámokat és a szállítási költséget.

sanghaj Kína Tesla
Kapcsolódó cikkek