Pénz- és tőkepiac

Sportfogadásokat kötne az Ark Invest

Nagy növekedési potenciált lát az e-sportban az Ark Invest, mely tavaly az aktívan kezelt ETF piac sztárja volt.

Nagy lehetőséget lát az online sportfogadásban az Ark Invest. Az aktívan kezelt ETF-ek (tőzsdén kereskedett befektetési alapok) sztárja ezúttal az online sportfogadást emelte ki, mint a következő időszak egyik nagy növekedési potenciálját nyújtó szegmens.

Egészen új piacot jelent az online fogadások terén a fiatalok körében egyre népszerűbb e-sport, melyre ugyanúgy lehet fogadásokat kötni, mint a hagyományos értelemben vett sportra, s egyelőre még nem látni a piac korlátait – mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

Az Ark Invest tavaly 3,5 milliárd dollárról 41,5 milliárd dollárra növelte a kezelt vagyont, hála a kiemelkedően teljesítő alapjainak.

A cég mára a tíz legnagyobb ETF kibocsátó között van és a legnagyobb alapjuk az Ark Innovation ETF már 21,6 milliárd dollárt kezel. A tegnapi kereskedés során 4,5 százalékot esett a DraftKings árfolyama.

A globális ETF-ekben (tőzsdén kereskedett befektetési alapok) kezelt tőke tavaly december közepére 5426 milliárdra hízott. A gyarapodásában óriási volt a szerepük az éves szinten többségükben emelkedő részvénypiacoknak és a kötvényhozamok mélyrepülésének, de nem kevés friss pénz is került az ETF-ekbe, a nettó pénzáramlás idei egyenlege pozitív volt, 509 milliárd dollár.

Ark Invest e-sport fogadás
Kapcsolódó cikkek