Pénz- és tőkepiac

A TRIMAN lett a SET legnagyobb tulajdonosa

Átrendeződött a tulajdonosi struktúra a több mint 21 millió darab részvény parkettre vezetésével.

Pénteken vezettek a tőzsdére 21 millió 904 ezer 554 darab SET Group törzsrészvényt, melyet még a 2019. december 11-én elhatározott tőkeemeléshez kapcsolódóan bocsátottak ki. Ezzel a részvények száma 49.483.025 darabról 71.387.579 darabra módosult.

Nem puszta hígítás történt, mert,ahogy azt dr. Orbók Ádám üzletfejlesztési igazgató korábban a Világgazdaságnak elmondta:

van másik lába is a sztorinak, nevezetesen az a jelentékeny cégérték, ami beépült a részvénybe a TRIMAN 90 százalékos tulajdonrészének apportálásával.

Fotó: Shutterstock

Az új részvények parkettre vezetésével jelentősen megváltoztak a tulajdoni arányok a cégben. A BÉT honlapján pénteken közzétettek szerint a TRIMAN lett a SET legnagyobb tulajdonosa 30,68 százalékkal. A korábbi legnagyobb tulajdonos J.G. Sunflower Kft. tulajdoni részesedése 18,34 százalékról 12,71 százalékra csökkent.

Míg a korábban nagytulajdonos Sóvágó László és Sóvágó Sándorné részesedése 5 százalék alá került. A saját részvények aránya pedig 0,06 százalékról 0,04 százalékra süllyedt.

A SET igazgatóságába Molnár Tibor Tamást delegálta a TRIMAN, melynek nagytulajdonosi státusa illeszkedik a SET új stratégiájához, mely azt célozza, hogy hosszú távon a vasútipar stabil szereplője legyen a csoport.

Pénteken napközben csekély (16 milliós) forgalommal, a jelentős hígítás ellenére is hajszálnyi (0,11 százalékos) pluszban jegyezték a SET részvényeit.

Molnár Tibor Tamás Triman Orbók Ádám tőzsde Set Group
Kapcsolódó cikkek