Pénz- és tőkepiac

Fordulat a forintpiacon

A zlotyival együtt pattant fel a forint, mely napközben technikailag fontos szintek fölé került, de döntő lehet a zárás.

A 30 napos (358,15) és 50 napos mozgóátlag (388,44) a napokban már egyszer megfordította az emelkedést, ám a rövid negatív korrekciót követően ismét ezekkel a szintekkel harcol az euró-forint kurzus.

Pénteken délelőtt 359 felett jegyezték a kurzus, vagyis napon belül a fontos ellenállási szintek fölé került az EUR/HUF árfolyama.

Fotó: Getty Images

Jelenleg is fontos ellenállási szintek, a 30 napos és az 50 napos mozgóátlag felett vagyunk, sőt, egy úgynevezett csökkenő ék alakzat felső szára is az árfolyam alá került

– mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: ha ez az árfolyammozgás szignifikáns marad, s a kurzus az említett szintek felett zár, akkor a 359,39-es ellenállási szint tesztelése következhet, majd a korábbi csúcsokra fektetett csökkenő trendvonal felé indulhat a jegyzés, mely jelenleg 362,30-nál húzódik.

Míg az Erste elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy a forint és a lengyel zlotyi árfolyama is felpattant tegnap, ma reggel pedig tovább folytatódott az emelkedő tendencia. Miközben a Fitch Ratings és az Standard & Poor’s is péntek este teszi közzé a magyar államadósság besorolásáról szóló friss elemzését. Ám a jelenlegi környezetben az Erste nem számít arra, hogy a stabil kilátással ellátott BBB besoroláson változtatnának a hitelminősítők.

EURHUF S&P Fitch hitelminősítő Fitch standard and poor's
Kapcsolódó cikkek