A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

VOSZ: munkára ösztönöz az új „ingyenhitel”

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint hosszú távra lehet tervezni a kormány nyújtotta pénzügyi lehetőséggel.

Munkára ösztönöz az új „ingyenhitel”, hosszú távra lehet tervezni a kormány nyújtotta pénzügyi lehetőséggel – írta a hétfői Magyar Nemzet.

Perlusz ­László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára azt mondta a lapnak, hogy

a legkisebb cégek egy része máról holnapra él, a tíz évre szóló hitel viszont hozzájárul a hosszú távra szóló tervezéshez.

Annak a vállalatvezetőnek, aki felveszi a kölcsönt, át kell gondolnia, hogy milyen elképzelések mentén kíván tevékenykedni a következő tíz esztendőben.

Fotó: Shutterstock

A tízmillió forintos kamatmentes gyorskölcsön nagyon kedvező lehetőséget biztosít, ezzel is segítve a gazdaság újraindulását – vélekedett, hozzátéve, hogy a VOSZ üdvözli a bejelentést.

Segély helyett munkára ösztönöznek a kabinet intézkedései. Ez a lakosságnál adókedvezmények formájában jelenik meg, míg a cégeknél hitellel lehet az előrelépést támogatni – mondta Perlusz ­László.

Úgy fogalmazott, hogy

a mostani konstrukciót akár „ingyenhitelnek” is lehetne nevezni, hiszen nincsenek kamatköltségek.

A főtitkár jelentősnek nevezte a százmilliárdos keretet, amely 10-15 ezer vállalkozás támogatását jelentheti.

Szerinte a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeken kívül esetleg azokat is lehetne segíteni, amelyek a kutatás-fejlesztés vagy a zöldgazdaság területén kívánnak előrelépni.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek