Pénz- és tőkepiac

Jó úton halad a CIG Pannónia az elemző szerint

A Concorde megerősítette a CIG Pannónia célárát.

Megerősítette a CIG Pannónia részvényeire kiadott 340 forintos célárát és fenntartotta semleges ajánlását Vágó Attila, a Concorde elemzője. Mint délelőtt közzétett negyedéves elemzésében írja, a biztosító társaság – új vezetősége irányításával – sikeresen valósította meg növekedésre és átláthatóságra összpontosító stratégiáját az év első három hónapjában. Az elemző várakozása szerint a cégcsoport termékkínálatának és értékesítési csatornáinak további bővítésével az előttünk álló időszakban is jó úton haladhat a még nagyobb hatékonyság irányában.

Visszatérve az első negyedévhez, a nettó nyereség év/év bázison kimutatott 58 százalékos növekedése döntően a biztosítási díjbevétel 19 százalékos emelkedésére, az alacsonyabb nettó követelésekre és a csupán 5 százalékkal növekvő működési költségek hatékonyabb kontrolljára vezethető vissza, azonban közrejátszott benne az új szerzések ráfordításának 3 százalékos zsugorodása is.

Fotó: CIG Pannónia

A csoport alaptevékenységéből, azaz az életbiztosítási szegmensből egyébként 444 millió forintos adózott profitot termelt ki, amely 22 százalékkal haladja meg a bázist.

Az üzletágban az új szerzések évesített értéke egynegyedével, 1 milliárd forint fölé nőtt, ami főként a csoportos szerződéskötések növekedésének tudható be, hiszen a unit-linked termékek új értékesítése a járvány miatt 8 százalékkal visszaesett.

A nemélet-szegmens díjbevétele az üzletág részleges értékesítése következtében 96 százalékkal, 75 millió forintra esett, ám a divízió vesztesége 32 százalékkal, 50 millió forintra csökkent.

CIG Pannónia concorde Életbiztosítás
Kapcsolódó cikkek