Pénz- és tőkepiac

Megkezdték a kereskedést Jessica Alba cégének részvényeivel

A The Honest Company természetes anyagokból készített babaápolási cikkeket, gyerekholmikat és kozmetikumokat.

A világhírű színésznőből világhírű üzletasszonnyá vált Jessica Alba által alapított The Honest Company részvényeivel szerdán kezdték meg a kereskedést a NASDAQ-on. Az előjelek kedvezők voltak, a 28,5 millió részvényt a megcélzott 14–17 dolláros sáv felső részéhez közelebb, 16 dolláros egységáron értékesítették.

A természetes anyagokból készített babaápolási cikkeket, gyerekholmikat és kozmetikumokat forgalmazó társaság 412,8 millió dollárhoz jutott, tőzsdei kapitalizációja 1,44 milliárd dollár lett.

Jessica Alba
Fotó: Alliance / AFP

A startup felfuttatásához kockázati tőkével járult hozzá többek között a Lightspeed, a Fidelity és a General Catalyst befektetési társaság, a három cég 19,4 millió részvényének értékesítéséből 310,4 millió dollárhoz jutott, majd kiszállt vagy csökkentette tulajdonrészét a Honestben, amely a kibocsátásból megmaradt százmillió dollárból ázsiai terjeszkedését és online áruházának fejlesztését finanszírozza.

A tízéves fennállását idén ünneplő Honest Companynek voltak zűrösebb időszakai is, 2016-ban a vásárlók megtévesztése miatt 7,35 millió dollárt kellett fizetnie, mert természetes összetevőként tüntetett fel szintetikus anyagokat.

A Honest termékeit internetes áruházuk mellett a Costco és a Target szupermarketlánc forgalmazza.

Jessica Alba cége a tőzsdén

A színésznő bébitermékeket forgalmazó vállalkozása 1,5 milliárd dollár feletti értéket célzott meg az első nyilvános részvénykibocsátáskor.

 

Honest Company gyerekholmik kozmetikumok tőzsde babaápolási cikkek Jessica Alba
Kapcsolódó cikkek