Pénz- és tőkepiac

Mozgolódik a Mol, korrigál az OTP

Kezd izgalmassá válni a Richter mozgása, az MACD indikátor enyhe pozitív divergenciát mutat az árfolyammal szemben.

Jelentősnek mondható pozitív korrekciót mutatott a BUX index az elmúlt hét második felében, a 47 ezer pontos szint közeléből egészen a 48 ezer pontos ellenállásig emelkedett. A vezető részvények közül a Richter és a Mol mozgása is izgalmas lehet a következő napokban, előbbi egy csökkenő trendvonalat próbál áttörni, utóbbi pedig hamarosan kiléphet a 100 forintos kereskedési sávjából.

Fotó: KALLUS GYORGY

Ismét pozitív korrekció indult az OTP árfolyamában egy lefelé szélesedő alakzat alsó száráról, fontos ellenállási szint 16 300 forint közelében húzódik, ahol a 76,4 százalékos Fibonacci-szint és a 30 napos mozgóátlag található. Ezt a szintet gond nélkül tesztelheti a következő időszakban, amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat nem romlik el tartósan.

Fotó: stooq.com

Kezd izgalmassá válni a Richter mozgása, az MACD indikátor enyhe pozitív divergenciát mutat az árfolyammal szemben. Amennyiben sikerül megkapaszkodni az 50 napos mozgóátlag felett, és áttörni a csökkenő trendvonalat, tér nyílhat felfelé. Ez esetben a következő fontos ellenállási szint 8 400 forint alatt húzódna. Ennél nagyobb mozgás egy hullámban nem várható, de a később – kis korrekció után – folytatódhat az emelkedés. 

Fotó: stooq.com

A Mol árfolyama továbbra is sávozó mozgást végez a 2 350-2 450 forintos tartományban. Az RSI az 50-es szint felett jár, az MACD azonban még nem adott vételi jelzést, mindenesetre érdemes figyelni rá a következő napokban. A Bollinger-szalagok szűkülése is azt mutatja, hogy hamarosan nagyobb elmozdulás indulhat. A felső Bollinger-szalag jelenleg 2 421 forintnál húzódik, ennek áttörése már egy vételi jelzést adna. 

A Magyar Telekom árfolyama feltapadt a 430 forintos ellenállási szintre, a Bollinger-szalagok beszűkültek, itt is izgalmas lehet a következő egy-két hét. Amennyiben az említett szintet sikerülne szignifikánsan áttörni, minimum 10 forintos emelkedés jöhet. Bár az MACD indikátor viszonylag magasan tartózkodik, ez esetben mégis vételi jelzést adhat.

Magyar Telekom STRATÉGIA OTP technikai elemzés Mol Richter
Kapcsolódó cikkek