Pénz- és tőkepiac

Megtriplázta értékét a Reddit

A Reddit legújabb finanszírozási körében 700 millió dollár érkezhet a társasághoz.

A következő finanszírozási körben 700 millió dollár érkezhet a Reddithez, ami így eléri a 10 milliárd dolláros értéket – írja a Reuters. A finanszírozási kört az a Fidelity Management vezeti, mely már idén 410 millió dollárt tett a társaságba még a közösségi médián gyülekező kisbefektetők rohama idején.

Fotó: Shutterstock

A Gamestop és az AMC januári raliját követően a társaság értéke megduplázódott és elérte a 6 milliárd dollárt, ez nőtt most még tovább 10 milliárd dollárig, ami több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak.

Noha a 10 milliárd dolláros értékelés magasnak tűnik, a 2005-ben indult oldal ára eltörpül az akkoriban indult Twitter 52 milliárdos, vagy a Facebook több mint 1000 milliárdos értékével szemben.

Az oldal 52 millió napi szintű felhasználójával szemben a Twitter 206 millió, a Facebook pedig 2 milliárd felhasználót tudhat maga mögött. A Reddit a második negyedévében több mint 100 millió dollár reklámbevételt hozott össze, ami majdnem háromszoros növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A vállalat mögött olyan befektetők állnak mint a kockázati tőke alap Andreessen Horowitz, a befektetési alap Sequoia Capital vagy Tencent Holdings és persze Snoop Dogg.

Reddit finanszírozási kör kockázati tőke
Kapcsolódó cikkek