A NextEra Energy tulajdonába tartozó Florida Power & Light Company lakossági áramtermelését tekintve az Egyesült Államok legnagyobb elektromosközmű-vállalata, több mint 11 millió lakost ellátva Florida-szerte. A társaság másik leányvállalata, a NextEra Energy Resources (NEER) egy versenyképes, nagykereskedelmi ügyfeleket kiszolgáló, tiszta energiát előállító szolgáltató. A NEER a nap- és szélenergiából származó legnagyobb termelője a világon.

Fotó: Shutterstock

A NextEra Energy az általa tulajdonolt cégeken keresztül 7 kereskedelmi nukleáris erőművel rendelkezik, melyekkel szintén szénhidrogének felhasználása nélkül generálnak áramot.

A Joe Biden elnökségével járó kedvezőbb feltételek a megújulóenergia-iparágban segíthetik a társaság növekedését a következő években.

A NextEra Energy legutóbbi, 2021. második negyedévi gyorsjelentéséből kiderült, hogy az elemzői konszenzus alatti árbevétel ellenére továbbra is fenntartják a 2020. év végén megállapított hosszú távú pénzügyi várakozásaikat. A vállalat vezetősége a 2022-re és 2023-ra egyaránt 6 és 8 százalék közötti növekedést vár éves szinten az egy részvényre jutó nyereséget tekintve.

A Bloomberg elemzői konszenzusa alapján a 2021-re 8,8 százalékos bevételnövekedés várható, míg a 2022-ben ez a 10 százalékot is elérheti.

A szolgáltató a tulajdonába tartozó cégeken keresztül az energiaszektorra vonatkozó jogszabályi változásoknak van kitéve. Amennyiben az új szabályozásoknak nem tud eleget tenni a vállalat, az anyagi károkat okozhat. Az energiaszektor digitalizációjának következményeként egyre jelentősebb fenyegetést jelentenek a kibertámadások is. Az időszakos jelentések adatai, illetve az elemzői várakozások alapján a társaság jövőbeni növekedési lehetőségei az említett kockázatok ellenére is stabilnak tekinthetők.