Pénz- és tőkepiac

Megfeleződött a Megakrán vesztesége

A társaság árbevétele 30 százalékkal, valamelyest 900 millió forint fölé emelkedett, és az üzemi vesztesség is jelentősen csökkent.

Javult a Megakrán teljesítménye a lényeges mérlegsorokon az első fél évben az előző év azonos időszakához mérten – derül ki az építőipari cég gyorsjelentéséből.

Fotó: Kallus György / VG

A társaság árbevétele 30 százalékkal, valamelyest 900 millió forint fölé emelkedett, míg üzemi vesztesége 71 százalékkal, 19,5 millióra apadt. Nőtt az emeléstechnikai vállalat EBITDA-ja is, mégpedig 90 százalékkal, közel 194 millió forintra. Végül adózott eredményét tekintve a Megakrán ugyan veszteséges maradt, ám a deficit mértéke a 85,5 milliós bázisról 37,7 millióra esett vissza.

A cég egyébként tegnap tette közzé, hogy a KÉSZ Holding a Megakránban tervezett, 20 százalékos alaptőke-emelésének megvalósulását követően együttműködési megállapodást kötne a társasággal a magasemelést igénylő munkafolyamatokkal kapcsolatban, ami azonban egyelőre nem jelent konkrét megbízásokat. A partnerség keretrendszerét a felek a későbbiekben töltenék meg tartalommal. A tőkeemelésről döntő közgyűlést szeptember 30-ra hívták össze.

A társaság részvényei napközben több mint 5 százalékkal, 8,8 forintra gyengültek.

emeléstechnika Megakrán
Kapcsolódó cikkek