Új, félmillió eurós tőkebefektetést szavazott meg a Dicomlab Dental Kft. medtechvállalkozás számára az OXO Technologies – jelentette be pénteken az Oszkó Péter érdekeltségébe tartozó befektetési holding. 

A Dicomlab az implantológia és fogpótlás területén tölti be az egyre növekvő digitalizációs igényt, mely a fogorvosok és implantátumgyártók részéről merül fel. 

Termékük egy felhőalapú platform, mely hatékonyabb és költségkímélőbb a piacon jelen lévő egyéb megoldásoknál. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A platform négy modulra épülve implantológia, protetika, online webáruház és oktatási modul teljes ökoszisztémát nyújt a fogpótlási beavatkozás egyes szereplőinek, melynek köszönhetően B2C és B2B modellben is monetizálható. 

Előbbi esetében az implantológiai modult már több mint 20 ezer sebészeti kezelésnél hasznosították nemzetközi szinten. 

A tervezett befektetéssel az OXO Technologies határozott lépéseket kíván tenni healthtech portfóliójának bővítése felé. Tekintettel arra, hogy a társaság számára jelenleg is számos új befektetési lehetőség adódik, illetve további jelentős számú befektetési lehetőséget vizsgál, az igazgatóság megvitatta a 2021. december 27-re összehívott közgyűlésének napirendjén szereplő tőkeemeléssel kapcsolatos jövőbeni terveket. 

Ennek kapcsán előzetes elképzelésként rögzítette, hogy a tervezett tőkeemelés lehetőleg 2022 első negyedévében történjen meg, s annak során javasolt jegyzési árfolyamként az OXO Technologies Holding törzsrészvényének BÉT Xtend piacán 2021 negyedik negyedévében kialakuló negyedéves átlagár képezze a jövőbeni befektetési egyeztetések tárgyát.