A két ünnep között sem tétlenkedik a 4iG, amely a december közepi, 287,75 milliárd forintos forrásbevonást követően újabb nagyértékű kötvényaukciót tartott hétfőn. Az informatikai és telekommunikációs társaság 83 milliárd forint névértékben bocsátott rá kötvényeket a december 17-én piacra vitt „4iG NKP 2031/II.” sorozatra a jegybank Növekedési kötvényprogramjának (NKP) keretében. 

A meghívásos aukción részt vevő befektetők a 85 milliárd forintnyi felajánlott mennyiségre összesen 83 milliárd forint ajánlatot adtak be, melyből 81,7 milliárd forint forrást vont be a társaság. A tíz éves lejáratú, évi fix hat százalékos kamatot fizető papírok 6,24 százalékos átlaghozammal keltek el.

Fotó: Shutterstock

A közelmúltban számos akvizíciót – köztük a Digi magyarországi leányának felvásárlását – bejelentő 4iG-nek ambiciózus növekedési terveihez van szüksége a jelentős forrásbevonásra, melynek részeként részvénykibocsátást is tervez. 

Albánia leggyorsabban növekvő mobilszolgáltatóját veszi meg a 4iG

Az 1,36 millió előfizetővel rendelkező albán ONE Telecommunications megvásárlásáról múlt csütörtökön kötött megállapodást a 4iG, az ügylet az albán hatósági eljárásokat követően zárulhat.