BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tülekedtek a 4iG-kötvényekért a befektetők

A tervezett 350 milliárd forintnál jóval kevesebb forrást tudott bevonni a szerdai kötvényaukción DIGI felvásását tervező társaság.

Kötvényaukciót tartott szerdán a 4iG a jegybank Növekedési kötvényprogramjának keretében, az infokommunikációs vállalat papírjaira ugyanakkor a tervezettnél kisebb kereslet mutatkozott. 

A vállalat ambiciózus akvizíciós terveihez - köztük a DIGI felvásárlásához - 350 milliárd forint értékben szeretett volna kötvényeket kibocsátani, ám az aukción végül csupán ennek bő négyötödére, 287,75 milliárd forintra adtak be ajánlatot a befektetők. 

Fotó: Vémi Zoltán / VG

 

A vállalat az egyenként 50 millió forint névértékű kötvényeket 5,8 százalékos átlaghozammal értékesítette, és abból 291,44 milliárd forint forrást vont be.

A tíz éves futamidejű, az ötödik év végétől amortizálódó kötvények évente 6 százalék kamatot fizetnek.

Megtérülhet a Digiért fizetett magas vételár

Vége a találgatásoknak, 625 millió euróért megveszi a 4iG a Digit és magyarországi leányait. A végső cél a Telenor Magyarország átvétele lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.