Két új piac felé is nyitni kíván a Set Group, ezzel porlasztva a járvány miatt eddigi fő profiljához, a vasúti fejlesztésekhez kapcsolódó kockázatokat – közölte a társaság szerdán délután. A terveket a 2022 februárjára halasztott közgyűlés elé viszik.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az egyik új terület, az egészségügy lenne, mivel a jelenleg növekvő periódusban lévő privát egészségügyi szektorban, annak is a labordiagnosztikai területén, most jó lehetőség nyílik egy szolgáltatási rendszer kiépítésére. A társaság célja ezzel kapcsolatban az, hogy a közgyűlési meghívó közzétételéig a legfontosabb kérdéseket az igazgatóság minél hamarabb a részvényesek elé terjeszthesse. Az ügyben várhatóan december 13-án tartja a cég az első tájékoztatást.

A másik jövendőbeli területté a menedzsment nem mindennapi ambíciója szerint a globális média- és szórakoztatóipar válhat. A Set Group állítólag közvetítőkön keresztül már tárgyalásokat is folytat az egyik nagyobb európai médiaszolgáltatóval.

A fentieken túl befektetői megkereséseknek eleget téve a cég azt is közölte, hogy a csoporthoz tartozó Triman Kft.-vel együtt folyamatosan egyeztet a Belgrád-Budapest vasútvonal fejlesztéséhez kapcsolódó közbeszerzési eljárásban kihirdetett győztes féllel. A végleges megállapodás időpontja még nem publikus, ám a beruházó szigorúan ragaszkodik az előzetes ütemtervhez, azaz a munkálatoknak legkésőbb 2022 tavaszán meg kell kezdődniük.