Fióktelep létesítéséről döntött a SET Group igazgatósága a Monacói Hercegség területén belül. A Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett társaság igazgatóság tavaly decemberben tájékoztatta befektetőit a média üzletággal kapcsolatos előzetes üzleti elképzeléseiről. Ezt követően közzétételeiben többször utalt arra, hogy a partnerekkel való tárgyalások folyamatosan zajlanak.

Az egyeztetések során – az üzletághoz kapcsolódó jogharmonizáció kérdéskörének megoldási javaslatai között – merült fel az a lehetőség, hogy a SET Group fióktelepet létesítsen a Monacói Hercegség területén.

Fotó: Shutterstock

Közleményük szerint a fióktelep nagy előnye, hogy teljes jogú monacói illetőségű jogi személyként járhat el a SET Group a partnerekkel való megegyezések és annak szerződéses formába foglalása során,

így a média üzletághoz kapcsolódó folyamatok lényegesen felgyorsulhatnak és leegyszerűsödhetnek.

További hozzáadott értéke, hogy érvényesül az a fajta transzparencia és jogbiztonság, amely a vállalat jövőbeli partnerei részéről kiemelt elvárás.

Ugyan a vállalat közleménye nem tér ki rá, a parányi városállam egyúttal adóparadicsomként is ismert a cégek körében.

A külföldi fióktelep létesítése 6-8 hetet vesz igénybe, ezért a menedzsment megelőzve a közgyűlési döntésnek megfelelő, tőkeemeléssel kapcsolatos végleges megállapodások megkötését, a fióktelep létesítését már most megkezdi.

A fióktelep bejegyzését követően a SET Group a fióktelepén keresztül – adószám és helyi pénzforgalmi jelzőszám létesítése mellett – megkezdheti működését a Monacói Hercegségben. A megalapítandó fióktelep első jelentős állomása lesz a média üzletág európai terjeszkedésének, melynek célja, hogy aktív gazdasági tevékenységet végezzen a térségben.