Kiegészítő Tier 1 (AT1) instrumentumként elfogadott értékpapírok kibocsátását tervezi a Deutsche Bank – közölte a pénzintézet hétfőn. A 2028. október 30-i első lehívási dátummal rendelkező kötvények kibocsátására a 2018. évi rendes közgyűlés adott felhatalmazást a bank igazgatóságának. Az értékpapírok névértéke 200 000 euró lesz. A Deutsche Bank saját maga vezényli le a kibocsátást.

Fotó: Alex Kraus / Bloomberg via Getty Images

Közben a legnagyobb német bank felügyelőbizottsága James von Moltkét, a pénzintézet pénzügyi igazgatóját nevezte ki az igazgatótanács elnökhelyettesévé. Von Moltke csatlakozik Karl von Rohrhoz, aki már 2018 óta Christian Sewing vezérigazgató helyettese. Az új pozíciót von Moltke azonnali hatállyal tölti be pénzügyi igazgatói tisztsége mellett – áll a közleményben.

„James von Moltke az elmúlt öt évben kiváló munkát végzett pénzügyi igazgatóként, és fontos szerepet játszott a Deutsche Bank sikeres átalakításában” – jelentette ki Paul Achleitner, a felügyelőbizottság elnöke. „Az igazgatótanács vele nyeri el ideális összetételét a Deutsche Bank stratégiai megújulásának következő szakaszához” emelte ki Achleitner.Von Moltke 2017-ben az amerikai Citigrouptól érkezett a pénzügyi igazgatói székbe.

James von Moltke felmenői közé tartozik például Helmuth Karl Bernhard von Moltke, akinek porosz vezérkari főnökként oroszlánrésze volt egyebek mellett a sedani csata győzteseként is a német egység megteremtésében. Ugyanennek a családnak volt a tagja azonban a kevésbé sikeres ifjabb Helmuth von Moltke is, aki a német vezérkar főnöke volt az első világháborút megelőző években, és akit 1914-ben az első marne-i csata kudarca után buktattak meg. A következő híres tagja a családnak Helmuth James Graf von Moltke volt, akit Hitler-ellenes tevékenysége miatt néhány hónappal a háború vége előtt, 1945-ben végeztek ki a nácik Berlinben.

Hétfőn kora délutánig a Deutsche Bank részvényei 1,7 százalékkal, 11,9 euró közelébe drágultak.