Az első negyedév végére több mint a kilencszeresére, 823 millió forintra nőtt a nyitott rendelésállomány a tavalyi év hasonló időszakához képest. A növekedés 914 százalékot tesz ki. A nyitott rendelések döntő része szolgáltatás vagy licenc, ezért a szektort sújtó chiphiány ellenére is képes lesz ezeket határidőre teljesíteni a társaság

 – közölte a Gloster a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A robosztus növekedés az IT szolgáltatások és IT biztonsági megoldások iránti növekvő keresletnek, és az elmúlt két évben végrehajtott hat sikeres akvizíciónak köszönhető.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A cég nyitott rendelésállománya (order backlog) a 2021. Q1-es 90 millió forinthoz képest 2022.Q1-ben 823 millió forintot ért el. A növekedés már az előző negyedévben is jelentős volt: 

a 2021.Q4-es nyitott rendelésállomány 72 millió forintról 670 millió forintra nőtt a 2020. év azonos időszakához képest. 

Megjegyzik, hogy az informatikai szektort erős szezonalitás jellemzi, az első negyedév rendre a leggyengébb az iparágban, a megrendelések jelentős része hagyományosan a negyedik negyedévben realizálódik. A nyitott rendelésállomány nem tartalmazza a 2021. október 19-én akvirált Minero IT Hungary Kft. nyitott rendeléseit és a folyamatos teljesítésű szolgálásokból várt az év végéig számlázandó árbevételeket sem.