Az Ark Invest folyamatosan csökkenti részesedését a Twitterben, és úgy tűnik, hogy akár teljesen kivonulhat a cégből – legalábbis egyelőre.

Fotó: Shutterstock

A technológiai fókuszú befektetésialap-kezelő cég vezérigazgatója, Cathie Wood a Yahoo Finance-nak adott interjújában elárulta, hogy az Ark a megnövekedett verseny miatt száll ki a közösségimédia-platformokból, a Twitter esetében az elhatározást azonban a korábbi vezérigazgató, Jack Dorsey távozása is erősítette.

„Jack vezetése nagyon fontos szerepet játszott a Twitter fejlődésében” – mondta Wood. Hozzátette, hogy ezzel szemben az első, amit az új vezérigazgató, Parag Agrawal kinevezése után látott,  a „még több cenzúra” volt.

Az Ark Invest saját kereskedési adatai szerint hétfőn 185 900 darab Twitter-részvényt adott el, ezzel az Ark már megszabadult Twitter-papírjai 90 százalékától.

Mint ismert, közben elutasította Agrawal ajánlatát, hogy csatlakozzon a Twitter igazgatótanácsához. A felkérés indoka volt, hogy a Tesla-vezér korábban 9,2 százalékos részesedést szerzett a közösségimédia-platformban, így annak legnagyobb részvényesévé vált. Musk azonban minden valószínűség szerint inkább aktivista befektetőként kíván fellépni.

Wood a Yahoo Finance-nak ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy szerinte: „Elon valószínűleg nagyobb szabadságot akar, hogy kötöttségektől mentesen beszélhessen a Twitterről és arról, hogy szerinte hogyan kellene fejlődnie, és mint igazgató, lehet, hogy valóban akadályokba ütközne.”

Visszatérve az Arkra, Wood hozzátette, hogy részben azért tartották korábban a Twittert, mert úgy gondolták, jó platform lenne az NFT-k verifikálására. „Ha azt látnánk, hogy a Twitter agresszívan beszivárog ebbe a világba, akkor talán újra jobban érdekelne minket” – mondta.

„De ettől függetlenül is érdekel, hogyan fejlesztik a platformot” – emelte ki Wood, jelezve, hogy a vállalatnak előnyös lehet az előfizetéses szolgáltatásra történő áttérés a hirdetőkre való támaszkodással szemben.

A Twitter részvényei szerdán csaknem 3 százalékkal, újra 46 dollár közelébe drágultak.