Megkezdi távközlési vállalatainak stratégiai átalakítását a 4iG-csoport. A távközlési vállalat irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció, az Antenna Hungária igazgatóságának elnöke Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója, operatív vezetője pedig Király István lesz. Király az elmúlt három évtizedben a Pannon GSM, a Magyar Telekom és T-Systems, valamint a Vodafone magyarországi felső vezetői pozícióit töltötte be. Négy, a magyar ICT-piacon lezajlott, nagy léptékű fúzió levezénylésében és az azokat követő integrációban is kiemelt szerepet játszott. A szakember vezérigazgatóként július 1-től veszi át az Antenna Hungária Zrt. irányítását, április 19-től pedig ideiglenesen a Digi-csoport ügyvezető igazgatója. 

Fotó: 4iG

A július 1-ig tartó átmeneti időszakban az Antenna Hungária irányítását Linczényi Aladin, a 4iG igazgatósági tagja veszi át, a vezérigazgató-helyettesi posztot pedig a Digi-csoporttól visszatérő Papp-Gerlei Gyöngyvér tölti be.

Átalakul a Digi szervezeti felépítése, és megújul a vezetése is. A technológiai igazgatói pozícióra Dévényi Istvánt május 1-től nevezték ki, aki szakmai tapasztalatait a Magyar Telekom-csoport vállalatainál szerezte.

A Digi új pénzügyi és beszerzési igazgatója, Gurbán Sándor korábban nemzetközi tanácsadó cégeknél (Ernst & Young, BDO, Sofidel) építette karrierjét. Az új értékesítési és marketingigazgató – Éberling Judit – szintén a magyar ICT-piacon (Alcatel, Invitel, Telenor, Magyar Telekom, Vodafone) tevékenykedett.