2020 óta a legnagyobb egynapos százalékos esést szenvedte el szerdán az S&P 500 és a Dow Jones index. A keddi felpattanást követően tegnap ismét az eladók uralták a parkettet: az S&P 500 4,04, a Dow Jones 3,57, a NASDAQ Composite 4,73 százalékos zuhanással fejezte be a kereskedést. A befektetők aggodalmai jelentősen erősödtek, miután a Walmart után tegnap a Target gyorsjelentése is a profitmarzs csökkenésére figyelmeztetett. 

Csütörtök hajnalban Ázsiára is átragadt a borús hangulat. De jóval enyhébb esést láthattunk. A Hang Seng 2,6, a Nikkei 1,8, a Shanghai Composite 0,2 százalékos esést mutat. 

A határidős mozgások alapján az európai részvényindexek 1 százalék körüli mínuszban indíthatják a napot.

Míg a tengerentúli határidős részvényindexek visszafogott jegyzései arra utalnak, az amerikai piacok ma már stabilizálódhatnak.

Csütörtökön Hongkongban a technológiailag nehéz NASDAQ-100-hoz kötött határidős indexek 0,3 százalékkal kerültek lejjebb. Az S&P 500 és a Dow Jones Industrial Average határidős jegyzései pedig egyaránt 0,1 százalékot csúsztak.

Dobjuk be a monetáris politika szigorítását a koktélba, s kínáljuk a befektetőknek volatilitás és idegesség ellen– kommentálta a tegnapi tengerentúli tőzsdei omlást némi malíciával Clara Cheong, a JPMorgan Asset Management globális piaci stratégája. Emlékeztetve, hogy kedden Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke azt találta mondani: a központi bank annyira eltökélt az elmúlt 40 év legmagasabb inflációja elleni harcban,

hogy még a fokozódása sem tántorítja el a jegybankárokat a további küzdelemtől.