Az Nvidia 5,5 százalékot emelkedett, miután a május 1-jén zárult első negyedévének pénzügyi eredményei felülmúlták a várakozásokat. Különösen a videojátékok és adatközpontok kulcsfontosságú szegmenseiben. A bevételek 46 százalékkal, 8,3 milliárd dollárra nőttek az előző évi azonos időszakhoz képest, s a korrigált működési eredmény 55 százalékot ugorva, közel 4 milliárd dollárra emelkedett.

Ezzel szemben az Nvidia bevételi előrejelzése a folyó negyedévre 4 százalékkal elmaradt a Wall Street várakozásától. Ami azért feltűnő, mert a vállalat az elmúlt kilenc negyedévben átlagosan 10 százalékkal múlta felül a konszenzust a FactSet adatai szerint.

Nvidia,Logo,And,Sign,On,Headquarters.,Blurred,Foreground,With,Green
Fotó: Shutterstock

A kiábrándító előrejelzés az oroszországi eladások és a kínai Covid-19 lezárások miatt várható 500 millió dolláros veszteségből erednek. Ez utóbbi különösen fontos piac az Nvidia gamer csip üzletága számára.

A lehangoló prognózis azt a várakozást erősíti, hogy az Nvidia virágzó videojáték-üzletágának növekedése lelassul. 

Márpedig ez az egység az Nvidia teljes üzleti tevékenységének közel felét teszi ki, s az elmúlt nyolc negyedévben átlagosan 54 százalékos növekedést ért el év per év alapon.