A WSZL Automotív Kft. (a Waberer’s csoport tagja) raktárlogisztikai fejlesztést, illetve regionális támogató és adminisztratív szolgáltató központ megvalósítását tervezi. A fejlesztéshez támogatást kért és – jogi kötőerővel nem rendelkező támogatási ajánlatot – kapott a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Zrt.-n keresztül a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól. 

Operations At Waberer's International Zrt As Haulage Firm Sets IPO Price Targeting $408 Million Market Value
Fotó: Getty Images/Bloomberg

A támogatás a kormány támogató döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz elérhető a vállalat számára. A raktárlogisztikai központ fejlesztés előreláthatólag 2024 év végéig, míg a regionális szolgáltató központ várhatóan 2022 végéig valósul meg. 

Barna Zsolt a Waberer’s vezérigazgatója a fejlesztések kapcsán elmondta: A raktárfejlesztési támogatás segítségével az Ecser területén vásárolt telken tervezünk a meghirdetett stratégiánknak megfelelően korszerű raktárbázist építeni. A regionális szolgáltató központ létrehozásával pedig a Csoport szintű támogató területek hatékonyságát, illetve szolgáltatás színvonalát tervezzük javítani, mely központ egyben alapot biztosít a – szintén a középtávú stratégiánk részét képező – akvizíciós tevékenység eredményeként Cégcsoportunkhoz a reményeink szerint a jövőben csatlakozó külföldi társaságok hatékony integrációjához.