A kriptók elmúlt féléve korántsem a szárnyalásról szólt, ám az Ethereum natív zsetonjának, az ethernek a 24 óra alatti 10 százalékos zuhanása ritkaságnak számít a komolyabb kriptovaluták között.

Cryptocurrency coins in sand. Conceptual image for lost and found valuables that are standing the test of time. (Photo by IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP)
Fotó: IGOR STEVANOVIC / Science Photo Library via AFP

A digitális eszköz árfolyama benézett az 1600 dolláros szint alá, ami elég nagy veszteség a közel 5 ezer dolláros tavaly novemberi csúcshoz viszonyítva, ám még a hétfői 1900 dollárral összehasonlítva is borús a kép. A csúcsokhoz képest hasonló mértékű veszteségnél jár a is, ám a mostani zuhanással szemben a legnagyobb kriptó ellenállóbbnak bizonyult és a CoinGecko adatai szerint mindössze 3 százalékot veszített értékéből és a 29 ezer dolláros szintért harcol.

A két vezető kriptoeszköz közötti helycserét jelentő flippening-re úgy tűnik még várni kell, hiszen a kriptokereskedők a bitcoinjaiktól szabadulnak meg utoljára. A stabilcoinokat leszámítva egyedül a Binance zsetonja esett kisebb mértékben a legnagyobb kriptoeszköznél.