Kedvező árainak köszönhetően idén már másodszor emelte meg előfizetőszám-előrejelzését szerdán az amerikai T-Mobile US. A több mint 40 százalékban a német Deutsche Telekom tulajdonában álló cég részvényei napközben 4,4 százalékos pluszban is jártak. A vállalat eredményei kellemes meglepetést szereztek a gyilkos versenyt vívó tengerentúli távközlési piacon, ahol a cég két riválisa, azaz a Verizon és az AT&T korábban figyelmeztetett, hogy már érzik a növekvő megélhetési költségekből eredő feszültséget.

Quibi CEO Meg Whitman (L) and T-Mobile Chief Operating Officer Mike Sievert speak about the short-form video streaming service for mobile Quibi during a keynote address January 8, 2020 at the 2020 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Nevada at the Park Theater at the Park MGM Hotel. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Fotó: Robyn Beck / AFP

„Tartjuk magunkat a régi ügyfeleinknek és a T-Mobile-ra váltóknak tett ígéretünkhöz, továbbra sem emeljük a díjainkat” – mondta Mike Sievert vezérigazgató a második negyedéves gyorsjelentés bemutatásakor.

A vállalat ezért aztán ebben az évben sem számít jelentős késedelemre a számlák kifizetésében, szemben az AT&T-vel, amely júniusban emelte árait, hogy ellensúlyozza a költségek megugrását.

A T-Mobile egyébként nem is nagyon változtathat árstratégiáján, hiszen a negyedik amerikai szolgáltatóval, a Sprinttel való egyesülése előtt is ezzel érvelt, az amerikai versenyhatóság engedélyéért lobbizva.

A második fél évben a vállalat vélhetően jó pozícióban lesz, hogy tovább terjeszkedjen a vezeték nélküli piacon, mivel a Verizontól továbbra is folyamatosan pártolnak el ügyfelei

– mondták a Reutersnek a Scotiabank elemzői.

A T-Mobile egyébként – részint 5G-s termékeinek agresszív felfuttatásából is profitálva – három hónap alatt 723 ezer új előfizetőt szerzett, ami jócskán meghaladta a FactSet 573 ezer fős becslését.

A menedzsment várakozása szerint a cég 2022-ben 6 millió és 6,3 millió közötti új előfizetővel bővülhet, a korábbi 5,3 és 5,8 milliós becslést masszívan felülteljesítve.

A T-Mobile a második negyedévben 43 centes részvényenkénti korrigált nettó nyereséget ért el, ami messze meghaladta a Refinitiv konszenzusának 25 centes várakozását. A bevétel 19,7 milliárd dollár volt, ami ugyanakkor elmaradt a 20,1 milliárd dolláros becsléstől.

A T-Mobile részvényei szerdán megközelítették 140,2 dolláros, egyéves árcsúcsukat, tovább növelve az idén eddig elért 15,5 százalékos árfolyamnyereséget.