Az euró-forint hétfőn délelőtt letörte a 396,97-nél húzódó 50 napos mozgóátlagot, s 395-ig erősödött, ahonnan a technikai szint visszatesztje indult 396 irányába. Amennyiben a letörés szignifikánsnak bizonyul,  akkor már az utoljára áprilisban érintett emelkedő trendvonal kerülhet képbe, 392-nél.  A technikai indikátorok továbbra is lefelé mutatnak, a keddi MNB-ülés pedig további impulzust adhat a forinterősödéshez.

Negatív ázsiai és bizonytalan európai hangulatban, hétfőn délben 1 százalékos esésre állt a pesti vezető indexe. A BUX gyengén nyitott, majd felfelé indult, aztán mégis becsúszott a 42 ezer pontos lélektani támasz alá. 

Az OTP piacán délelőtt kitartott a 8 ezer forintos szint, a bankrészvényt 0,66 százalékos pluszban, 8 194 forinton jegyezték ebéd után. 

A MOL egyelőre nem bír a 2 900 forintos ellenállással, s közel 2 százalékos mínuszban, 30 forintos távolságban áll a szinttől.

A Richtert is közel 2 százalékos mínuszban jegyzik, de még a 8 ezer forintos támasz felett.

A Magyar Telekom délig nem ébredt föl, még a 10 milliós forgalmat sem sikerült elérni, s az árfolyam ebéd után is a 324,5 forintos pénteki záróértéken nyújtózkodott.