Közel három és fél százalékos eséssel reagált kedden a Microsoft árfolyama a vállalatnál bejelentett létszámcsökkentések hírére.

Ma arról értesítettük az alkalmazottak egy kisebb csoportját, hogy munkakörük megszűnt. Ez egy stratégiai átszervezés eredménye, és mint minden más vállalat, mi is rendszeresen felülvizsgáljuk üzleti tevékenységünket

 – tudatta a technológiai nagyvállalat szóvivője útján.

tech-szektor leépítési hullám Young exhausted puzzled sad minded game developer software engineer IT specialist programmer man in shirt work late at night at home writing code on laptop pc computer. Program development concept.
Fotó: Shutterstock

A Microsoft közleménye emellett hangsúlyozza, hogy a technológiai cég más területeken folytatja a megkezdett beruházásokat, és arra számít, hogy a teljes munkavállalói létszám növekedni fog a következő évben.

A vállalat nem közölte, hogy pontosan hány alkalmazottól válik meg, a leépítésről elsőként beszámoló Bloomberg szerint ugyanakkor a teljes, mintegy 180 ezer fős állomány kevesebb mint egy százalékáról lehet szó.  

Az emelkedő kamatlábak, az elszálló és a gazdasági lassulás együttes hatására az elmúlt időszakban több technológiai profilú társaság is karcsúsításról döntött. A Netflix mellett elbocsátásokat helyezett kilátásba a GameStop és a Rivian is, a Facebook anyacége, a Meta pedig visszavágta az új munkavállalók toborzását.