A Bloomberg információi szerint előbb-utóbb kénytelen lehet elhagyni a Teslát Omead Afshar, aki az autógyártó fő stratégájának számít, azóta, hogy korábbi jobbkeze, Sam Teller búcsút mondott a vállalatnak. 

Afshar menedzselte a texasi Gigafactory építési munkálatait, és a gyár vezetőjeként ő közvetített Musk, valamint az alkalmazottak között. A kiszivárgott információk szerint Afshar borítékolható bukásához az vezet, hogy 

 

az autógyártó pénzügyi osztálya gyanúsnak talált egy általa megrendelt speciális üvegszállítmányt, amelyről nem tudni, mihez kellett, a projekt ugyanis titkos. 


Annak rendje és módja szerint el is indult a belső vizsgálat, konkrétumok egyelőre nincsenek, később remélhetőleg kiderül, mit kell érteni azon, hogy Afshar nehezen beszerezhető építőipari anyagokat rendelt. A hírek szerint az esettel kapcsolatban már több alkalmazottat kirúgtak, de az ügy annyira súlyos lehet, hogy a gyár vezetője sem ússza meg következmények nélkül – jelenleg az elegáns távozás részleteit dolgozzák ki a Teslánál, előtte néhány hét szabadságra küldhetik a szakembert.

January 2nd , 2022 - Austin , Texas , USA: Elon Musk's Tesla GigaFactory massive Battery production plant that will also make the New 4680 Battery Cells and Cybertruck and Possibly Semi and Tesla Bot
Fotó: Shutterstock

 

Az sem világos, hogy Afshar vagy maga Musk saját projektjéről van-e szó, amihez egyszerűen csak igénybe vették a Tesla beszerzési osztályát, de a belső vizsgálat vélhetően erre is fényt derít. A cég pénzügyi osztálya az év elején szúrta ki a speciális üvegre vonatkozó megrendelést. A globális ellátási láncok zavarai megnehezítik egy ilyen anyag beszerzését, ám Afshar a belső vizsgálat vezetőjének nem volt hajlandó többet elárulni annál, hogy a megrendelés egy titkos projekthez kellett.