Az Ark Investment Management  kedden – a Bloomberg adatai szerint – összesen 27-fajta részvényt vásárolt nyolc tőzsdén kereskedett alapjába (ETF). A legnagyobb vétel a Roku volt, amely ezzel most már a cég zászlóshajójának, a 8 milliárd dollárt kezelő ARK Innovation ETF-nek a harmadik legnagyobb értékű részvénypakettjévé vált. 

Cathie Wood, chief executive officer and chief investment officer, Ark Invest, speaks during the Milken Institute Global Conference on May 2, 2022 in Beverly Hills, California.
Fotó:  Patrick T. Fallon / AFP


A vásárlásokat Wood és csapata azon a napon hajtotta végre, amikor a Nasdaq 2020 márciusa óta a legnagyobb egynapos esést mutatta be. A befektetők a makacs miatt ugyanis az amerikai jegybank szerepét betöltő Fedtől a jövő héten történelmi méretű kamatemelést várnak. 

Cathie Wood egyébként már hétfőn azt tweetelte, hogy a defláció „a csőben van”, és a keddi vásárlások is azt sugallják, hogy cége erre pozicionálja magát. 

Január óta elég keveset vásárolt az Ark, de az elmúlt napokban nagyon berúgták a motort. Úgy tűnik, egyre magabiztosabbak

– mondta Athanasios Psarofagis, a Bloomberg Intelligence elemzője. 
Az Ark ETF-jei egyébként idén a Fed szigorú monetáris politikája miatt hatalmasat zakóztak. Az óriási kamatemelések sorozata az ARK Innovation ETF-et például 55 százalékkal verte lejjebb.
Wood azonban az örvény kellős közepén is ragaszkodott vetésforgójához, amely alapján nyertes részvényeit folyamatosan piacra dobta, veszteséges papírjaiból viszont duplázott. A Roku ebben az évben közel 71 százalékot bukott, míg a Butterfly Network és a Zoom Video Communications – keddi második és harmadik legnagyobb vétele – mintegy 14 százalékot, illetve 58 százalékot esett. 
A vásárlások a Signify Health nagyjából 1,5 millió darab részvényének eladásával párosultak, amelynek részvényárfolyama június közepe óta nagyjából 160 százalékkal emelkedett a vállalatért folytatott felvásárlási harc nyomán.