Újabb erős fél évet zárt az Akko Invest, miután legnagyobb érdekeltsége, a NEO Property Services is jól teljesített az év első hat hónapjában. Az Akko tulajdonába tavaly februárban került NEO továbbra is több mint 250 ügyfelének nyújt szolgáltatást, és az ingatlanüzemeltetési piacon zajló fokozott verseny ellenére több új ügyféllel tudta bővíteni portfólióját. 

A NEO az év utolsó negyedévében kiemelkedően sok eseti megrendelést vár, amely várakozása szerint tovább javítja az első fél évben elért teljesítményt, így a tavalyi után a 2022-es üzleti évben ismét kimagasló eredményt prognosztizál. 

Elegant,Businessman,Working,On,His,Laptop,In,A,analisys,
Fotó: Shutterstock

Az Akko Invest első féléves árbevétele 45 százalékkal 11,3 milliárd forintra, EBITDA-ja 46 százalékkal 1 milliárd forintra ugrott (a NEO számaiból 2021-ben nem a teljes év, hanem csak a február 28-i utáni időszak jelenik meg az Akkónál), míg adózás előtti eredménye 481 millió (plusz 9,8 százalék), teljes átfogó eredménye 360 millió forint (plusz 11,1 százalék) volt, így a társaság egy részvényre jutó eredménye 11,2 forint a tavalyi 9,7 forint után. 

Idén az Akko-részvények árfolyama 27 százalékkal csökkent.