A szigorú járványkorlátozások miatti kínai zavargások híre rontotta a hangulatot a a New York-i tőzsdén, a stratégák ugyanis a CNBC szerint attól tartanak, hogy a világ második legnagyobb gazdasága „koronavírus-kómában” marad legalább a jövő év második feléig, ami visszafogja a növekedést és súlyosbodó zavarokat okozhat a globális ellátási láncban. Az Apple-t az az aggodalom húzta le, hogy a tiltakozások ártanak az iPhone-gyártásnak, a cég pedig rántotta magával az S&P 500 indexet is.

Trading On The Floor Of The NYSE As U.S. Stocks Pare Declines While Small Caps Fuel Election Rally, Goldman Sachs Group Inc., signage is displayed on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., on Friday, Nov. 11, 2016. U.S. stocks fluctuated in whipsaw trading, with the Dow Jones Industrial Average spinning near a record, as investors speculate how Donald Trump's policies will impact the economy and interest rates. Small caps headed for the best weekly gain in five years. Photographer: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Getty Images


A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 483,57 ponttal, 1,41 százalékkal, 33 863,46 pontra esett. Az S&P 500-as mutatója 62,1 ponttal, 1,54 százalékkal lett kevesebb és 3964,02 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 176,86 ponttal, 1,58 százalékkal gyengült és 11 048,5 ponton zárt.