BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Legalább egymilliárd dollárnyi ügyfélpénznek veszett nyoma az FTX-nél

Egyre csúfosabb a helyzet.

Nem akar végük szakadni az FTX-ről érkező rossz híreknek: a Reuters – két, az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva – most arról számolt be, hogy legalább egymilliárd dollárnyi ügyfélpénznek nyoma veszett a szolgáltatónál.

In this photo illustration, the logo of the FTX, a
Fotó: Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Az FTX mélyrepülése már önmagában is súlyos károkat okozott a teljes kriptoiparágnak, ám az, hogy ügyfelek pénze is eltűnt a cégnél, 

még súlyosabb reputációs kockázat a piacon aktív szereplők számára.

Korábban a Bloomberg hírügynökség írt arról, hogy már a Fehér Ház és több felügyeleti szerv figyelmét is felkeltette a kriptoplatform csődje.
Az FTX még pénteken kért csődvédelmet, annak nyomán, hogy óriási veszteségeik keletkeztek a viharossá vált kriptopiacon. A vállalat pénteki közleménye szerint a vezérigazgató, Sam Bankman-Fried lemondott posztjáról, de a cégnél maradt, hogy segítse a rendezett átmenetet. A csőd az egész cégcsoportot – többek közt: FTX Trading, a FTX.com, Alameda Research, FTX US – érinti.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.