BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendesen leárazták a Teslát, rég lehetett ennyiért venni

Csaknem másfél éves mélypontra süllyedt hétfőn az elektromos autókat gyártó cég részvényárfolyama.

Közel 4 százalékot veszített hétfőn piaci értékéből a Tesla, az elektromos és önvezető autókat gyártó cég részvényárfolyama ezzel benézett kétszáz dollár alá. Ilyen mélyen legutóbb tavaly májusban, vagyis nagyjából másfél éve járt a kurzus. 

Tesla Motors Store Frankfurt - Model 3, 05 March 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A Tesla Model 3 can be found in the Tesla Motors Store in Frankfurt on Grosse Bockenheimer Straße in the city centre. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by FRANK RUMPENHORST / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Frank Rumpenhorst / AFP

A befektetőket aggaszthatja, hogy Elon Musk vezérigazgató figyelmét a Twitter megszerzését követően túlzottan lekötik a közösségi médiaplatform átalakítására tett erőfeszítések, miközben láthatóan a milliárdos üzletember legfrissebb tweetjét sem fogadta kitörő örömmel a piac, amelyben a republikánusok támogatására szólított fel a keddi amerikai félidős kongresszusi választásokon. Musk lépése volt az első alkalom, amikor egy nagy közösségi médiaplatform vezetője egyértelműen beáll egy politikai párt mögé.

A 200 dolláros támaszszint letörésével 180 dollárnál lehet a következő kulcsszint – mondta a MarketWatchnak Katie Stockton, a Fairlead Strategies alapítója. Más elemzők szerint akár a 100 dolláros szintig is zuhanhat az árfolyam, ha fundamentálisan újabb rossz hírek érkeznek a vállalatról vagy a gazdaságról.

Ma egyébként a szektortársak sem teljesítenek túl jól, a névrokon Nikola árfolyama 3,3 százalékkal került lejjebb, a kínai versenytársak közül a Nio papírjai 6,1 százalékkal zuhantak, az Xpeng kurzusa pedig mindössze fél százalékkal tudott feljebb kerülni az alapvetően optimista piaci hangulat mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.