Újabb állomáshoz érkezett az Alteo és az AutoWallis csoport tavaly bejelentett, e-mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatások szinergiáira építő, a magyarországi zöldmobilitás terjedését támogató kezdeményezése. 

2019.06.25. Auto Wallis BÉT becsengetés. foto: Kallus György,
2019.06.25. Auto Wallis BÉT becsengetés. foto: Kallus György
Fotó:  Kallus György / Világgazdaság

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Prémium kategóriájában jegyzett két vállalat szorosabbra fűzi együttműködését, és még jobban összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését az e-autók forgalmazása terén. 

Ennek keretében 2023-ban – az országban elsőként – napelemes rendszereket és energiatárolókat is értékesíteni fognak az AutoWallis által négy országban képviselt Opel márka magyar márkakereskedéseiben, amihez az Alteo e-mobilitási üzletága, az ALTE-GO biztosít szakmai hátteret. 

A hazai Opel autószalonokban az elektromos töltőberendezések mellett mostantól olyan opciók is elérhetők – a lakossági és vállalati ügyfelek igényeihez igazodva –, mint a töltők telepítése, a villamos betápláló hálózat kiépítése és a rendelkezésre álló villamos kapacitás hatékony kihasználását biztosító energiaszabályozó rendszer. 

Magyarországon tavaly 15 510 zöld rendszámos gépjárművet helyeztek forgalomba, ami a piac 6,1 százalékát teszi ki. A növekedés töretlen, hiszen idén már az év első tíz hónapjában mintegy 17,5 ezer zöld rendszámú gépjármű került forgalomba. 

Az AutoWallis csoport kiskereskedelmi üzletága 2021-ben 1084 darab elektromos, illetve hibrid gépjárművet adott el, ami azt mutatja, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak a zöldtechnológiákra

– ismertette Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok és ESG igazgatója.

„Az e-autók publikus töltésének ára hamarosan vetekedni fog a fosszilis üzemanyagokéval, ezzel szemben otthon és a vállalati telephelyeken még jelen körülmények között is kedvezőbb áron és kényelmesebben lehet feltölteni a járműveket” – mondta el Novotny Dénes, az Alteo e-mobilitási üzletágának vezetője.