Októberben és novemberben töretlen lendülettel kapaszkodott felfelé a BUX index, szeptember végétől a januári csúcspontig több mint 25 százalékot emelkedett az árfolyama. A múlt héten megérkezett a korrekció, a BUX 46 396 pontnál zárta a pénteki kereskedést. Innen van még tér lefelé, a következő erősebb támasz 43 500 pontnál húzódik. A trend egyértelműen emelkedő, így egy magasabb mélypont kialakulását érdemes keresni, ahol már vételi pontokra is lehet vadászni.

 

Az OTP nagyot emelkedett tavaly október-novemberben, az árfolyam december elejére már 11 ezer forint fölé emelkedett. Innen jött egy korrekció 9850 forintig, amelyet oldalazás követett. Az évet emelkedéssel indította a bankpapír, január első három hetében nagyot ralizott az árfolyam, 11 600 forintnál azonban elakadt az emelkedés és korrekció kezdődött. A pénteki kereskedést már 10 725 forintnál zárta az árfolyam, ha tovább folytatódna az esés, akkor erősebb támasz 10 ezer forintnál húzódik. A tavaly október óta tartó emelkedő trend egyelőre töretlen, jelenleg korrekció zajlik az OTP-ben, így a támaszok közelében érdemes vételi pontokat keresni.

Nagyot zuhant december elején a Mol árfolyama, az üzemanyagár-sapka eltörlése küldte a mélybe az olajpapírt. Azóta a 2570–2800 forint közötti sávban zajlik a kereskedés, és arra érdemes figyelni, hogy innen melyik irányba sikerül a Molnak kitörnie. A következő erős támasz 2320 forintnál húzódik, ahol szeptemberben járt utoljára a kurzus. A sávból érkezhet felfelé is kitörés (az utóbbi két hétben láthatók erre utaló jelek), ebben az esetben a Mol célba veheti a 2910 forintnál húzódó lokális csúcspontot.

A Richter árfolyama tavaly október és december között nagyot emelkedett, a rali 9100 forint környékén akadt el, ahonnan hirtelen nagyot esett az árfolyam. A gyógyszerpapír esetén 9100 forintnál egy erős ellenállás is húzódik, de az esés igazi katalizátora egy új különadó bejelentése volt. A Richter árfolyama január elejére 8 ezer forintra esett, ahonnan megpróbált talpra állni a kurzus. Amíg a 8 ezer forintos támasz tartja az árfolyamot, addig a további emelkedés lehetőségére érdemes figyelni. Egyelőre látványos eladói nyomás uralkodik a Richterben, közel jár az árfolyam a 8 ezer forintos támaszhoz.

A Magyar Telekom árfolyama tavaly október végén érte el mélypontját, 276 forintnál. A kurzus 13 éves minimumra esett és több hónapig tartó lejtmenet után sikerült emelkedő irányba fordulnia november elején. Az elmúlt bő három hónap alatt több mint 35 százalékot emelkedett az árfolyam, és egyelőre töretlen is az emelkedés. Az utóbbi két hétben oldalazás alakult ki 370–383 forint között, ez a bázisépítés jó alapja lehet a további emelkedésnek. Több mint három hónapja tartó emelkedés után várható volt a megálló, ha a sávból lefelé törne ki az árfolyam, akkor egy korrekcióra is számítani kell a további emelkedés előtt. 383 forint áttörésével folytatódhatna az emelkedés, ebben az esetben további tér nyílna felfelé. Erre a két forgatókönyvre érdemes figyelni a jelenlegi oldalazásban.