A Dow Jones 1,3, az S&P 500 1,4, míg a Nasdaq-Composite 1,8 százalékkal csökkent csütörtökön.

NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 14: Traders work on the floor of the New York Stock Exchange (NYSE) on February 14, 2023 in New York City. The Dow was down in morning trading following news that the January consumer price index (CPI) report showed that inflation grew at a 6.4% annual rate, which was slightly higher than expected.
Fotó: Spencer Platt / Getty Images

A Microsoft és a Disney gyengült a legnagyobb mértékben a Dow Jones részvényei közül, mindkettő több mint 2 százalékkal zuhant.

A részvények azután csúsztak meg, hogy a januári termelői árindex egy friss adat szerint 0,7 százalékkal emelkedett, míg a Dow Jones által megkérdezett közgazdászok csupán 0,4 százalékos növekedést vártak.

Tovább rontotta a hangulatot, hogy az első ízben benyújtott munkanélküli kérelmek száma váratlanul visszaesett a február 11-én zárult héten a Munkaügyi Minisztérium jelentése szerint.

Mint ismert, a januári fogyasztói árindex és a kiskereskedelmi forgalom is egyaránt magasabb volt a vártnál, ami arra utal, hogy az amerikai jegybanknak további erőfeszítéseket kell tennie az megfékezése érdekében.