A rövid videókról ismert TikTok közölte: lehetővé teszi egyes alkotóknak, hogy hosszabb videókból álló gyűjteményeket készítsenek, és ezek megtekintéséért pénzt kérjenek a közönségüktől, amivel új pénzkereseti lehetőséghez jutnának.

In this photo illustration a TikTok logo is seen displayed
Fotó: SOPA Images

A Series nevű funkció révén a tartalomgyártók legfeljebb 80, egyenként körülbelül 20 perces videóból álló gyűjteményeket hozhatnak létre.

Jelenleg a platformon egy videó megengedett hossza legfeljebb 10 perc. A TikTok a rövid formátumú videóival és kifinomult ajánlómotorjával okoz fejtörést a riválisainak, mostani lépésével a YouTube piacát célozza meg – írja a Reuters.

Az még nem világos, hogy a TikTok részesedést vesz-e az alkotóktól. A kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok 2021 szeptemberében érte el az 1 milliárd havi aktív felhasználót, bár azóta nem számolt be a felhasználói bázisáról. A Facebooknak 2022 decemberében csaknem 3 milliárd havi aktív felhasználója volt.

A vállalat az elmúlt napokban azzal került a hírekbe, hogy az Európai Bizottság és az Európai Tanács után az Európai Parlament is bejelentette: megtiltja munkatársainak a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát a vállalati és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön. Ugyanakkor a politikusok rendszeresen kommunikálnak a TikTokon, elsősorban a fiatal korosztállyal.

Franciaországban is fontolgatják a TikTok használatának megtiltását a kormányzati dolgozóknak

Franciaország fontolgatja a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatának megtiltását a kormányzati dolgozók hivatalos eszközein az Egyesült Államok és az Európai Bizottság hasonló jellegű döntéseit követően. A kormányzati munkatársaknak külön kell kezelniük személyes és hivatali eszközeiket, és a TikTokhoz hasonló applikációk használatát a legszükségesebb esetekre kell korlátozniuk, például az intézményi kommunikációra.