Teljes mértékben visszafizette a Wallis Asset Management Zrt.-től (WAM) tavaly novemberben felvett, hatmilliárd forint tulajdonosi kölcsönt az Alteo – jelentette be csütörtökön a honlapján a társaság.

Alteo BÉT becsengetés
Fotó: Kallus Gyögy / AFP

A WAM 61,5 százalékos Alteo-részvénycsomagját a Mol Res két másik magántőkealappal közösen vásárolta fel, a fennmaradó részre pedig darabonként 3040 forintos kötelező érvényű vételi ajánlatot tett a részvényeseknek. A hétfőn zárult ajánlattételi eljárás során összesen 2 438 442 Alteo-törzsrészvényt ajánlottak fel a vevőknek a jelenlegi tulajdonosok – köztük a vállalat csúcsvezetői –, ami 12,237 százalékos szavazati jogot teljesít meg. 

A Mol-leány vezette konzorcium együttes befolyása ezzel 73,8 százalékra emelkedik a megújuló energiát hasznosító társaságban, a részvények közkézhányada pedig a jelenlegi 33,1-ről 20,39 százalékra csökken. 

A kiszorításhoz szükséges 90 százalékos tulajdoni arányt nem érte el az új nagytulajdonosi kör, az Alteo-papírok így bár csökkenő likviditás mellett, de maradnak a pesti tőzsdén.