Nagy tételben adott el Alteo-részvényeket el ifj. Chikán Attila, a társaság vezérigazgatója és igazgatóságának tagja – derül ki a Mol által felvásárolni kívánt, megújuló energiát hasznosító vállalat tőzsdei közzétételéből.

Alteo
Fotó: Vémi Zoltán / VG

Az ügyletet a tőzsdén kívül, a Mol Res által tett kötelező vételi ajánlatban megjelölt 3040 forintos áron kötötték meg. A 456 millió forint összértékű tranzakcióra hétfőn, vagyis a kötelező vételi ajánlat keretében, éppen annak lejárta előtt került sor. 

Az ügylettel gyakorlatilag megfelezte Alteo-pakettjét a cégvezető, akinek a tulajdonában 150 967 Alteo-részvény maradt.

Hasonlóan járt el a társaság igazgatóságából távozó, az M&A és tőkepiacokért felelős vezérigazgatóhelyettesi tisztségét viszont továbbra is megtartó Kovács Domonkos is.

Kovács 74 767 törzsrészvénytől vált meg a fenti, kötelező vételi ajánlatban szereplő áron, vagyis 227,2 millió forint értékben tárazott ki. A vezérigazgató-helyettesnek a tranzakció után 74 768 törzsrészvény maradt a birtokában.

A kötelező vételi ajánlat keretében végrehajtott tranzakció azért is meglepő, mert az Alteo igazgatósága nem javasolta a befektetőknek a Mol által ajánlott, részvényenként 3040 forintos ajánlat elfogadását, mivel a független szakértői jelentés szerint ennél jóval többet ér a

Az ajánlat elfogadásáról február 10. és március 13. között dönthettek a részvényesek. A két csúcsvezető eladásai a kibocsátott részvénymennyiség 1 százalékát érintették.