Megerősítette a Világgazdaságnak Parragh Bianka a hírt, miszerint nem kívánja megújítani tagságát a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsában. Megkeresésünkre a szakember közölte:

„…meg tudom erősíteni, hogy saját döntésem alapján nem kívántam élni a Monetáris Tanácsban betöltött tisztségem megújításának lehetőségével.”

© Cseh Gábor 20211013 SzombathelyA Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének vendége volt dr. Parragh Bianka (képen), a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanács tagja. A programon részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is.Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe 20211013 Szombathely

A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének vendége volt dr. Parragh Bianka (képen), a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanács tagja. A programon részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is.

Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe
Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe

Mint írta, mindenképpen szeretne köszönetet mondani a monetáris tanács minden tagjának azért a magas színvonalú közös munkáért, aminek az elmúlt hat év során a részese lehetett. „Felemelő, ugyanakkor rendkívül felelősségteljes feladat volt a tanács tagjaként egy olyan időszakban a hazámat szolgálni, amikor a koronavírus járvány és az orosz–ukrán háború okozta gazdasági bizonytalanságok kezelésében kiemelkedő szerep jutott a jegybanki politikának” – tette hozzá Parragh Bianka. 

Hangsúlyozta: 

valamennyi nehéz időszakban egyetértettem a testület szakmailag megalapozott többségi döntéseivel, így azokat minden tudásom szerint is támogatni tudtam. 

Parragh Bianka kiemelte, hogy az MNB az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb szakmai műhelye, megannyi kiváló szakemberrel, akikkel a jövőben is kapcsolatban marad.

A sajtóban napok óta kering a hír, miszerint Parragh Bianka távozhat a monetáris tanács tagjai közül. Parragh Bianka hatéves monetáristanács-tagi mandátuma csütörtökön jár le, sajtóinformációk szerint, a helyére Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia vezetője érkezhet. Ugyanezen a napon jár le Kocziczky György mandátuma is. A Bloomberg információi szerint helyére Kovács Zoltán, a Magyar Posta korábbi elnökségi tagja kerülhet.