A lengyel CCC cipő- és ruházati kiskereskedelmi lánc vezetője szerint az üzleti teljesítményükre pozitív hatással lesz az enyhülése, szerinte ezzel párhuzamosan a forgalom is fellendül. 

Poland,,Bydgoszcz,-,September,18,,2020:,Accessories,Store,Logo,And
POLAND, BYDGOSZCZ - September 18, 2020: Accessories store logo and sign "CCC". Shoes and bags. Customer do shopping
A lengyel CCC cipő- és ruházati kiskereskedő vezére bizakodó az idei vállalati eredményeket tekintve.
Fotó: Shutterstock

„A vásárlóerőt illetően az idén még mindig nagyfokú a bizonytalanság, ami elsősorban a reálbérek csökkenéséből ered. Feltételezzük azonban, hogy az év végére csökkenő inflációs rátával együtt az iparág helyzete jelentősen javulni fog” – írta Marcin Czyczerski vezérigazgató a CCC hétfőn közzétett éves eredményei mellé csatolt, részvényeseknek címzett levelében.

A Magyarországon leginkább a plázákban lévő cipőüzleteiről ismert CCC 2021-re 223,4 millió zloty, átszámítva 18 milliárd forint, a tavalyi évre pedig 417,6 millió zloty, azaz 33,6 milliárd forint veszteséget jelentett.

A cég egész éves bevétele valamivel több, mint ötödével, 9,12 milliárd zlotyra nőtt 2022-ben, ám 51,3 millió zloty üzemi vesztesége keletkezett, szemben az előző évi 4,1 millió zlotys nyereséggel.

A CCC az idén 10,2 és 11,0 milliárd zloty közötti bevételre számít.

Czyczerski szólt az idei legfőbb prioritásokról. Ezek közé tartozik az adósságállomány csökkentése és egy olyan finanszírozási struktúra kialakítása, amely nagyobb mértékben támaszkodik a faktoringra – írta a Reuters.