A Magyar Telekom a csütörtöki részvény-visszavásárlási aukción a maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat, 32 941 370 részvényt megvásárolva. Az ügyletek során 443 forintos átlagár alakult ki, az elfogadott legmagasabb árszint pedig részvényenként 448 forint volt.

Inside A T-Mobile Retail Store, Operated By Magyar Telekom Nyrt., Ahead Of Earnings
Customers browse mobile phone handsets as a sign sits above the entrance to a T-Mobile store, operated by Magyar Telekom Nyrt., in Budapest, Hungary, on Monday, Nov. 2, 2015. Magyar Telekom will announce third-quarter earnings on Wednesday. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Bloomberg

A kötések teljesítése után a Magyar Telekom saját részvényeinek a száma 76 020 203 darabra változik.

Az aukcióra tekintettel a Budapesti Értéktőzsde felfüggesztette a Magyar Telekom részvényeinek kereskedését a lezárási szakasz végéig, ám mivel a lényeges információk napvilágra kerültek, már meg is született a döntés, hogy fél négytől visszaállítják a kereskedést.

A távközlési papír amúgy az egyik legjobban teljesítő volt a hazai parketten. Az év végi 339 forintról ugyanis csütörtök délelőttig, 28 százalékkal, 434 forintra emelkedett a kurzus. A 443 forintos aukciós átlagár ehhez további közel 3 százalékos pluszt tett hozzá.

Az aukció miatt felfüggesztik a Telekom-részvények kereskedését – ismét beválhat a kisrészvényesi taktika

Az idén is működhet a kisrészvényesek taktikája, hogy a Magyar Telekom részvényaukcióján felárral eladott papírokat később olcsóbban vásárolhatják vissza a parketten.