A múlt hét elején még próbált feljebb kapaszkodni a BUX index, azonban szerdán profitrealizálás indult az OTP részvényeiben, ami lehúzta a mutatót. A pénteki kereskedésben ismét felfelé araszoltak az árfolyamok. A vezető részvények közül korrekciós fázisban van az OTP és a Mol, a Richter esetén még él a korábbi emelkedő trendvonal. A Magyar Telekom az osztalékszelvény levágása miatt esett a 30 napos mozgóátlagra.

Az OTP technikai képe

Az OTP árfolyama rövid időre átlépte a 11 090 forintnál húzódó ellenállási szintet, azonban a negyedéves eredmények megjelenését követően éles negatív korrekció indult. A korábbi csökkenő trendvonal visszatesztelése nem történt meg, az támaszt képez 10 550 forintnál. A pénteki kereskedésben ismét felfelé araszolt a jegyzés, de a 11 090 forintos ellenállás jó eséllyel megállítja a pozitív korrekciót a későbbiekben.

A Richter technikai képe

Meredek emelkedő trendvonal mentén halad a Richter árfolyama, és a 38,2 százalékos Fibo-szintnél akadt meg a mozgás. Közel járunk az említett trendvonalhoz, amely 8340 forintnál húzódik jelenleg. Amennyiben szignifikáns letörésére kerülne sor, korrekciós hullám indulhat a 200 napos mozgóátlag irányába, míg az ellenállás átlépése esetén folytatódhat az emelkedés. Az indikátorok még vételi jelzésen, azonban megnőtt az esélye a közelgő fordulatnak.

A Mol technikai képe

A felemás eredményekre a Mol árfolyama visszatesztelte az 50 százalékos Fibo-szintet 2735 forintnál, amely támaszt képez. Amennyiben nem törik le, a következő napokban a 2735–2820 forintos sávban mozoghat a jegyzés, de az MACD-indikátor hamarosan eladási jelzést adhat, így később nagyobb korrekció jöhet. A soron következő és jóval fontosabb támasz a korábbi csökkenő trendvonal és a 30 napos mozgóátlag 2700 forintnál.

A Magyar Telekom technikai képe

A Magyar Telekom árfolyama az osztalékszelvény levágását követően a 30 napos mozgóátlagra korrigált vissza, amely 414,75 forintnál képez jelenleg támaszt. Letörése esetén a 405 forintos szint felé indulhat, ahol az 50 napos mozgóátlag és a január óta tartó emelkedő trendvonal várja. Felül 416, majd 425 forint közelében húzódnak ellenállási szintek.