BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsöprő sikert hozott az Adnoc újabb tőzsdei bevezetése

A befektetők számára a magas osztalékhozam miatt vonzók az Öböl menti részvénykibocsátások.

Kiválóan sikerült az Egyesült Arab Emírségek nemzeti olajvállalata, az Adnoc újabb tőzsdei bevezetése (IPO). A vállalat ezúttal az Adnoc Logistic and Services részvényeit vitte a parkettre. a A 2,01 dirhamos bevezető árhoz képest, 49 százalékos ugrással  2,91 dirhamon nyitott a részvény csütörtökön. Az IPO során 19 százalékos pakettet értékesítettek, amit a tőzsdei árazás több mint 4 milliárd dollárra értékelt. A befektetők túljegyzése még a Saudi Aramco rekord IPO idején tapasztalt mértéket is meghaladta. 

Adnoc,Abu,Dhabi,National,Oil,Companyanimated,Oil,Barrels:,Industry,Insights
Fotó: Shutterstock

Az idei év elején az Adnoc Gas 4 százalékát vitte tőzsdére egy 2,5 milliárd dolláros IPO keretében az anyavállalat. 

Az Adnoc az elmúlt években több leányvállalatát is tőzsdére vezette,

köztük a Borouge petrolkémiai vállalatot és a szénhidrogén-jutató Adnoc Drillinget. A vegyiparban működő Borouge IPO-ja 2 milliárd dolláros volt.  

A befektetők számára a magas osztalékhozamok vonzók az öböl menti tőzsdei bevezetésekben. Ugyanakkor az olajárak visszaesése és a globálisan jelentkező gazdasági lassulás rontja az iparág kilátásait.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.