A Square Roots nevű, tech és mezőgazdaság összekapcsolásával és Kimbal Musk társalapításával létrejött startup szinte az összes üzemét bezárja, és szélnek ereszti dolgozói nagy részét is.

A 2016-ban alapított, függőleges mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozás gyorsan eljutott odáig, hogy öt helyszínen termesszen zöldfűszereket és különböző salátákat, és mintegy 90 millió dollárnyi finanszírozást is összegyűjtött. testvérét, Kimbalt mint társalapítót a soraiban tudva a Square Roots például Elon barátjától, David Sackstól, illetve az ő kockázati tőkealapjától is kapott pénzt.

South African-Canadian-American restaurateur Kimbal Musk awaits the start of the Formula One United States Grand Prix, at the Circuit of the Americas in Austin, Texas, on October 23, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Fotó: AFP

A beltéri növénytermesztést biztosító helyszínek bezárását a cég vezérigazgatója és társalapítója, Tobias Peggs jelentette be, egy Zoom-hívásban kedden. Miután a cég kezdeti brooklyni telephelye már bezárt, most további három okosfarmot is bezártak, és egy negyedik egység is csökkentett üzemmódban működik tovább.

A vállalkozás többek között a legnagyobb, tavaly augusztusban létrehozott farmját éppúgy bezárta, mint egy másikat, amelyet alig három hónapja hoztak létre – írja az Insider.

A vállalkozás állítja, hogy mindennek az oka az, hogy üzleti modellt váltanak, és 

a jövőben mezőgazdasági szolgáltatásként működnek majd, bármit is jelentsen ez.