Csütörtökön kisebb profitrealizálást láthattunk a pesti tőzsdén, de a BUX index továbbra is a 60 ezer pontos szint felett mozog. A pénteki kereskedésben is lefelé, vagyis a negatív korrekció mentén kereste az irányt a BUX. A BÉT vezető indexe 0,2 százalékos mínuszban nyitott, s az első órában 60 400 pont közelében mozgott.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az OTP, amely korábban a 16 ezres szintről fordult le, péntek reggel 0,22 százalékos plusszal nyitva újra az ellenállás irányába mozdult, s ez első percekben 15 800 forint fölé lendült.

A csütörtökön kirobbanó formát mutató Waberer’s pénteken is a második legnagyobb forgalommal nyitott, s 0,28 százalékos antréval folytatta az emelkedést 3600 forint közelében.

A Magyar Telekom 660 forintnál toporogva keresi az irányt.

A 2840 forintos ellenállási szinttel küzdő Mol péntek reggel 0,14 százalékos mínusszal visszavonult erőt gyűjteni, s 2826 forintnál mozog.

A Richter az első negyedórában nem mutatott értékelhető forgalmat.

Ellenben a 4iG fél százalékot pattanva péntek reggel is letette névjegyét.

A csütörtöki óvatos forinterősödést, amelynek során az euró-forint a 382,50-es támaszt is megroppantotta, tétova felemelkedés követte pénteken a gyenge oldal irányába. Tőzsdenyitáskor 382,76 közelében jegyezték a kurzust.