Három hónapos diszkontkincstárjegyeket (DKJ) értékesített aukción szerdán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az érdeklődés visszafogott volt, a kibocsátó 30 milliárd forintnyi kincstárjegyet hirdetett meg, a befektetők nem is igazán akartak több papírt felszívni, csak 30,5 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat. 

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

Ezt látva az ÁKK csak 23,5 milliárdnyi DKJ-t adott el. Az aukció átlaghozama 6,47 százalék lett, jóval magasabb a legutóbb (december 22-én) közzétett három hónapos, másodpiaci referenciahozamnál, ami 5,77 százalék volt.