Közzétették csütörtökön, mely bankok voltak a legaktívabbak 2023 második felében az Államadósság Kezelő Központ aukcióin. Az aukciókon elért részesedés szerinti rangsor így fest:

Magyar Államkötvény

K&H Bank Zrt.

MBH Bank Nyrt.

ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe

Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe

Raiffeisen Bank Zrt.

Diszkontkincstárjegy

K&H Bank Zrt.

ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe

OTP Bank Nyrt.

MBH Bank Nyrt.

Raiffeisen Bank Zrt.

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

Csütörtökön 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót tartott az ÁKK. A meghirdetett 30 milliárd forintos értékesítésre a fenti bankok és további elsődleges forgalmazók 37,5 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, ebből az ÁKK 24,5 milliárdot fogadott el. 

Az aukciós átlaghozam 6,99 százalék volt, 77 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 43 bázisponttal magasabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.

Mely államkötvények lehetnek a favoritok idén?

A tavalyi év vége ismét megmutatta a befektetőknek, hogy érdemes kötvénypiaci befektetésekben gondolkodni. De milyen lesz 2024 a kötvények számára?