Közel 10 azázalékot pattant a Paramount Global árfolyama az amerikai tőzsdén, miután híre ment, hogy a milliárdos médiamogul Byron Allen 14,3 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett. Az üzlet összértéke körülbelül 30 milliárd dollár lenne, beleértve az adósságot is.

February,4,,2023,,Brazil.,In,This,Photo,Illustration,,The,Paramount
Fotó: Shutterstock

Shari Redstone, akinek a családja irányítja a Paramount Globalt, az elmúlt években több sikertelen ajánlatot tett híres filmstúdiója kisebbségi részének kivásárlására. Míg a partnercég Skydance Media vezérigazgatója, David Ellison és milliárdos apja, Larry Ellison a Paramount anyavállalatában, a National Amusementsben vásárolna többségi részesedést. Második lépcsőben pedig egyesítenék a Paramount Globalt a Skydance Mediával. A Skydance áll Tom Cruise Top Gun: Maverick című produkciója mögött is.

Míg decemberben a Warner Bros. Discovery munkatársa, David Zaslav decemberben találkozott a Paramount vezérigazgatójával, Bob Bakishsel, hogy megvitassák a lehetséges egyesülést.

Byron Allen film- és televíziós producer, valamint komikus fellépése az általa alapított Entertainment Studios médiavállalatot hozná képbe, amely televíziós produkcióban, műsorszórásban, filmgyártásban és digitális médiában érdekelt.

Miközben Hollywood egyik nagy múltú stúdiójáért folyik a harc, 

az egész ágazatra árnyékot vet a kábeltévés nézettség visszaesése, a mozipiac recessziója és a streamingkihívás. 

A Paramount, akárcsak versenytársai, küzd azért, hogy streamingüzletágát nyereségessé tegye, mivel a hagyományos televíziós üzletág egyre zsugorodik. A Paramount Global sokat költött a Paramount+ streamingszolgáltatás eredeti tartalmaira, beleértve a Yellowstone alkotójának, Taylor Sheridannak a drámáit is. Drága közvetítési jogokkal rendelkezik a National Football League és az NCAA főiskolai futball- és kosárlabda-mérkőzéseire is, amelyeket streamingszolgáltatásán keresztül és kábelhálózatain sugároz. A Paramount és partnere, a Skydance a Top Gun: Maverick mellett olyan közös produkciókat jegyez, mint a Mission: Impossible-franchise, valamint az Amazon „Reacher” és a „Jack Ryan”.